top of page
HB Accident and Repair Network

PROJECT CASE STUDY

HB Accident and Repair Network

A Hydro Tints Success Story in Salford

Client

HB ARN

Challenge

The reception area of Accident Repair Network Ltd, a bustling business in the heart of an industrial estate, was faced with a significant issue of glare. The receptionists and visitors who sat directly in the line of the sun experienced discomfort and reduced visibility. This issue was exacerbated by the reception area’s large windows, which, while inviting natural light, also allowed for intense sunlight to penetrate the space, causing glare and heat buildup.

Solution

A tailored solution was provided with the installation of Blue Reflective Silver 20 window film. This specific film was chosen for its dual benefits:

Glare Reduction: The film’s reflective properties significantly cut down the glare, making the reception area more comfortable for employees and visitors.

Aesthetic Match: The blue tint of the film was selected to align with the company’s branding, offering a customised look that enhanced the building's exterior appearance.

Heat Control: The film also served to reduce solar heat gain, which contributed to a cooler, more temperate indoor environment.

UV Protection: It blocked harmful UV rays, protecting the interior furnishings from fading and reducing potential health risks.

Results

The impact of the Blue Reflective Silver 20 window film was multifaceted:

Improved Working Conditions: The reception staff reported a significant reduction in glare, resulting in a more comfortable and productive working environment.

Enhanced Brand Identity: The blue tint of the windows reinforced the company’s branding, creating a striking visual statement that mirrored the logo.

Energy Savings: The reduction in heat gain led to less dependence on air conditioning, resulting in lower energy costs.

UV Protection: Employees and visitors were further protected from the potential adverse effects of UV rays.

Testimonial

The client was thrilled with the outcome. The new tint not only elevated the shop's facade but also provided added privacy for the staff, a value-added benefit.

View other projects and case studies

VEIW PROJECT

My Smart Group

My Smart Group
VEIW PROJECT

MWA Ecosystems

MWA Ecosystems
VEIW PROJECT

KJ Fire Safety

KJ Fire Safety
VEIW PROJECT

Privacy and preserved views

Privacy and preserved views
VEIW PROJECT

Solar Control & Privacy in 1

Solar Control & Privacy in 1
VEIW PROJECT

Unique Residence

Unique Residence
VEIW PROJECT

High Office

High Office
VEIW PROJECT

Conservatory too hot

Conservatory too hot
VEIW PROJECT

Mosque Privacy Project

Mosque Privacy Project
VEIW PROJECT

New build in Preston

New build in Preston
VEIW PROJECT

Moda Living

Moda Living
VEIW PROJECT

Stunning Views

Stunning Views
bottom of page