top of page
Roof Lantern

PROJECT CASE STUDY

Roof Lantern

Hydro Tints' Cooling Solution in London

Client

Private

Challenge

Our client was facing a significant challenge with their roof lantern and sliding doors due to high heat buildup, making their living space uncomfortably warm, especially during sunny days. The south-facing orientation of the roof lantern and sliding doors allowed for an abundance of natural light but also led to excessive solar heat gain. The need for a solution that would address the heat issue without compromising the influx of natural light was critical.

Solution

After assessing the situation, the decision was made to apply External Silver 15 window film to the roof lantern and Silver 30 to the sliding doors. These films were chosen for their high reflective properties and effectiveness in reducing heat:

External Silver 15 for the Roof Lantern: This film’s higher reflectivity was ideal for the roof lantern, which was subject to the most direct and intense sunlight.

Silver 30 for the Sliding Doors: Offering a slightly less reflective finish, this film provided an optimal balance of heat control and natural light for areas that required visibility to the outside.

UV Protection: Both films also helped in blocking out harmful UV rays, protecting the interior furnishings from sun damage.

Glare Reduction: The films reduced the glare, improving comfort for the occupants.

Results

The application of External Silver 15 and Silver 30 window films led to several improvements:

Heat Reduction: There was a significant decrease in the temperature inside the home, leading to a more comfortable living environment.

Energy Efficiency: The reduced heat buildup lowered the reliance on air conditioning, resulting in energy savings.

Aesthetics: The silver films provided a sleek, modern look to the roof lantern and sliding doors, enhancing the home’s exterior appearance.

Increased Comfort: The reduction in glare made the living space more enjoyable, without the need to use blinds or curtains for most of the day.

Testimonial

The residents felt the temperature drop immediately. The glare on the TV was gone, making the space comfortable. Additionally, there was no more fading of furniture.

View other projects and case studies

VEIW PROJECT

My Smart Group

My Smart Group
VEIW PROJECT

MWA Ecosystems

MWA Ecosystems
VEIW PROJECT

KJ Fire Safety

KJ Fire Safety
VEIW PROJECT

Privacy and preserved views

Privacy and preserved views
VEIW PROJECT

Solar Control & Privacy in 1

Solar Control & Privacy in 1
VEIW PROJECT

Unique Residence

Unique Residence
VEIW PROJECT

High Office

High Office
VEIW PROJECT

Conservatory too hot

Conservatory too hot
VEIW PROJECT

Mosque Privacy Project

Mosque Privacy Project
VEIW PROJECT

New build in Preston

New build in Preston
VEIW PROJECT

Moda Living

Moda Living
VEIW PROJECT

Stunning Views

Stunning Views
bottom of page